Santiago de Cuba/Sexteto Sones de Oriente

Als je op zoek bent naar de oorsprong, ontwikkeling en "corazon" van de Son in Cuba, moet je in "Oriente" zijn in het algemeen en de provincie Santiago in het bijzonder. Son heeft in iedere plaats weer zijn eigen specifieke kenmerken. Muziek uit Guantanamo, Trinidad, Bayamo en de hoofdstad Santiago is vaak te herkennen aan de eigen tres-, basstijl of zangstijl.

Een van de bekendste bands uit de Casa de la Trova in Santiago de Cuba is "Sexteto Sones de Oriente". Jaarlijks zien wij de band iedere dag weer met veel vuur en passie spelen voor of na wereldberoemde sterren Eliades Ochoa, de Familia Valera Miranda of de Estudiantina Invasora van Inaudis Paysan.

el problema es.
In Cuba is het gebruikelijk dat de bekende bands gitaristen, bongoceros, treseros en zelfs zangers "lenen" van andere groepen als zij een serie optredens hebben in het buitenland. Ook onze amigos van Sexteto Sones de Oriente hebben vaak met verloop te maken. Dit werkt erg remmend op de ontwikkeling van de band.

el otro problema es..
Het verkrijgen van goed materiaal is een enorm probleem. Dit betreft met name de snaren van de bas, tres- en overige gitaren. Iedere snaar wordt hergebruikt omdat er geen andere te krijgen zijn. Of zij zijn veel te duur.

Y que le vamos hacer ???
Onze uiteindelijke doelstelling is om deze geweldige groep muzikanten naar Europa te halen en te presenteren aan het publiek op het internationale podium waar zij thuis horen. Ik ben er in ieder geval van overtuigd dat zij met hun unieke Santiago sound overal volle zalen zullen trekken.

Indien u meer wilt weten over dit muzikale ontwikkelingsproject of ge´nteresseerd bent om Sones de Oriente naar Europa te halen dan kunt u bellen met ondergetekende op nummer 06-52091146.

Juan Alberto