Juan "Wancho" Alberto – Voz prima, gitarra, director del grupo

Medeoprichter van de band met Pepito Domingo op Curacao 1994. Opgegroeid in Mexico en vanaf zeer jonge leeftijd Salsa Cubana fan. In 1997 voor het eerst met de band naar Santiago gereisd en nooit meer omgekeken. Bestemming gevonden = Sonero. Is jaarlijks te vinden op Calle Herredia voor de nodige pregon inspiratie. Juan is ontzettend trots om onderdeel te zijn van deze hechte groep vrienden en getalenteerde musici. Vol overgave in zijn pregones brengt Wancho la bomba over op het publiek pa calentar.. ěCon Lechon y Picante!

Pepito "Relampago" Domingo - Tres/Armonico/Cantante

De Tresero en Armonicospeler van Septeto Trio los Dos. Samen met Juancho stond Pepito aan de wieg van het Trio los Dos. Hij stamt uit een musicale familie met een nog niet achterhaalde Latijns-amerikaanse bloedlijn en is opgegroeid met de cuatro in de ene hand en de rammelaar in de andere. Nadat hij op jonge leeftijd op straat werd gezet door zijn oudere zussen, is hij bij toeval terecht gekomen en opgevoed in het enige Cubaanse klooster dat Nederland rijk is. Daar mocht niet worden gesproken maar wel gesoneerd. Hierdoor was Pepito aangewezen op de Tres als enige expressiemedium voor zijn wilde en jonge denkbeelden. Uit deze tijd stamt ook nog de wonderlijke Zuid-nederlandse stemming waarin Pepito's Tres staat afgesteld. Het zal u niet verwonderen dat hij een zwijgzaam type is dat zelden verbale interviews afneemt. Maar wie zijn tresvarianten weet te interpeteren, krijgt toegang tot de diepere muzikale wereld waarnaar Pepito zichzelf heeft verbannen en waarin hij ongebreideld rondreist. Uit deze wereld brengt hij veel eigen swingende composities mee, luister bijvoorbeeld naar de recente CD "Somos Hermanos"!


Eric "Enrique" van den Elsen - Contrabajo

Vanaf 1998 is Enrique opgeleid in de traditionele cubaanse contra bas "bomba" door een van de beste bassisten van Cuba, Pastor Panes. Stond ook aan de wieg van TrioLosDos te rammelen en te hameren op de juiste traditionele rhytmes. Droomt ervan om ooit nog zo te vergroeien met de bas als "Cachao" die als een grote inspiratie bron dient. Enrique is een onmisbare steun voor de juiste danspassen en een stabiele en swingende faktor in het Septeto.


Chiel "Perejil" Pauw - Trompeta/clave/coro

Aangestoken door het Buena Vista virus - in het bijzonder door Manuel "Guajiro" Mirabal - begonnen met trompet spelen en in 2003 het geluk gehad Septeto Trio Los Dos te ontmoeten, om vervolgens nooit meer weg te gaan. Behalve Mirabal zijn grote voorbeelden Inaudis Paisan, Felix Chapottin en Anivál Avila. In Cuba jaarlijks 'bijgeschaafd' door Eddy Lobaina (Septeto Santiaguero). Wordt op alle podia in Cuba uitgenodigd, van Paisan tot Septeto Santiaguero, en brengt de toehoorder met zijn Oriente trompet direct naar Santiago.

Thierry Zipper - Congas/coro

Thierry is DE Maestro de Conga en Bongo in NL en speelt al 10 jaar vast bij Septeto Trio Los Dos. Heeft in de leerschool gezeten bij o.a. Los Papines en Manolito Semanat die hem beschouwd als de beste Conguero buiten Cuba waar hij ooit mee gewerkt heeft. De live descargas van Thierry zijn bij publiek zeer geliefd en een reden om naar de shows te komen. Thierry eet, drinkt en slaapt percussie...al 23 jaar.


Martin "El Guapo" Bouwman - Bongo/Campana/coro

"El Guapo" Martin zit er vanaf de oprichting van de band bij. Opgeleid in Santiago de Cuba met onder anderen Manolito “fosforito” Cisneros (Guitarras y Trovadores) en Alberto Castellanos Figueroa (Septeto Santiaguero). Net als Glenn en Thierry is Martin essentieel voor de sound en percussie power waar onze band zo bekend om is.


Glenn "El Medico" Dreischor- Maraca/guiro

Jongste telg uit het roemrucht maraca- en guiroverleden van de band. Opgeleid in de sabrosokunde van Franz Jansen waarmee hij al jaren een top DJ koppel vormt. Glenn heeft zijn sporen verdiend met verschillende salsabands in Nederland waaronder Salsalegre en Sabroso. "Op een avond in het Werkteater waar ik als DJ draaide zou een sonbandje komen spelen. Ik had nog nooit eerder van deze band gehoord, of gezien en was erg benieuwd. De klanken die deze jongens op het podium produceerden konden mij niet weerhouden om mijn platen neer te leggen en met een guiro in mijn hand het podium te betreden. Ik maakte de avond van mijn leven mee. Dit is het geluid waar ik van hou, het geluid van de Son uit Santiago de Cuba. Het bleek Septeto Trio Los Dos te zijn. Op uitnodiging van de band heb ik op diverse podia en locaties met de band meegespeeld. Toen op een dag Juan en de anderen uit de band mij definitief als jongste lid van de band doopten, werd dit gevierd in Santiago De Cuba, het hart van de Son Montuno. Op dat moment heb ik me voorgenomen Trio Los Dos nooit meer te verlaten."